torsdag den 18. april 2013

UDFORDRING - Tør du tage den?

For et stykke tid siden fik jeg stjålet min mobil. Og ja, det er først nu jeg er kommet mig så meget over traumet, at jeg kan skrive om det... :)

En af de ting som slog mig aller hårdest ved tabet, var mine kontakter. I dag er der jo ingen der går og husker på numre mere. De ligger jo så fint i mobilen, lige til at trække frem når der er brug for dem. Med mindre selvfølgelig, ens telefon bliver stjålet på groveste vis, du står og desperat har brug dine kontakter og ikke kan et eneste nummer i hovedet. Øv!

Heldigvis kunne jeg huske mandens nummer, så børn blev hentet og alt arrangeret med god brug af telefonen på arbejdet.

Men nu kom den store test så. For jeg skulle jo transportere mig hele vejen hjem uden min mobil. Uden mulighed for at komme i kontakt med nogen som helst i de 1 1/2 time det nu ville tage.
Og shit mand, det var sgu svært. Hele vejen hjem sad jeg og tænkte på hvad jeg kunne gøre. Og hver gang gav det et kæmpe sug i maven når realiteten af at det ikke kunne lade sig gøre ramte:

Jeg kunne lige høre min søster om hun kunne hente unger, hvis nu... - sug i maven - nårh nej, har jo ikke hendes nummer.
Jeg kunne jo lige hoppe på nettet og finde hendes nummer - sug i maven - nårh nej, jeg har jo ingen telefon.
Jamen, jeg kunne jo så lige høre min mor, hvad hendes nummer er - sug i maven og facepalm - jeg har jo for fanden ikke min telefon!!!

På det tidspunkt var jeg så småt begyndt at hyperventilere ved tanken om at jeg var fuldstændigt afskåret fra omverden og var ved at opbygge mig en god gedin panikangst.
Heldigvis har jeg teknikker til at få mig selv til at falde til ro igen, så nåede da levende hjem.
Men jeg kunne ikke lade være med at blive forundret over hvor afhængig jeg egentlig følte mig af telefonen. Og jeg bruger den ikke engang ret meget.
Hey, jeg kan klare mig med 2 timers tale, 500 MB internet og fri SMS. Så jeg er ikke storforbruger.   Og alligevel påvirkede det mig sådan.

Sådan noget kan jeg jo ikke bare lade ligge. Så begyndte mentalt at udvide tidsrammen...
Hvad nu hvis man sagde 24 timer? 24 timer hvor du skulle gå analogt.
Hvor du ikke må sende sms'er, mms'er, ikke må gå på internettet. Hvor du ikke må ringe eller modtage opkald med mindre du er der hjemme?

Puhhh. Tanken er skræmmende. Hvordan var det lige vi klarede os for 10-15 år siden, hvor mobilen knap nok var fremme endnu?

Så jeg sender hermed en udfordring til Jer alle der ude:

24 timer, hvor du ikke må bruge din mobil (og computer) med mindre det er til at ringe eller modtage opkald på - når du er hjemme - vel at mærke. INGEN sms. INGEN mms. INGEN internet - heller ikke på computeren! INGEN dvd. INGEN cd. Du må KUN være analog.

Dvs. find vhs-afspilleren frem - eller du må undvære film. Grav den gamle walk-man op af gemmerne, for det er det eneste musik ud over radioen du må høre. Ingen film eller andet på computeren. Der må kun bruges programmer som ikke kræver internet, og som ellers ikke kræver noget digitalt. (wmp, vlc-player osv.)

(Til dem som har børn, og som ikke bryder sig om tanken om, at daginstitutioner og selve børnene ikke kan få fat i Jer, så er det ok i har mobilen til det. Vi skal jo ikke udsætte nogen for fare. Men tror det gør det endnu sværre, end hvis man lagde mobilen på køkkenbordet, når man går ud af døren.)

(Til dem som skal at bruge computer osv i forbindelse med arbejde, så er det selvfølgelig nødvendigt. MEN du må ikke bruge arbejdscomputeren eller telefonen til private ting. Så ikke noget med at lige smutte på facebook og tjekke hvad der sker.)

Jeg har ikke turde gøre det endnu. Jeg indrømmer gerne jeg er en kylling på det område. Men jeg er ved at pace mig selv op til det. SÅ skal nok skrive når jeg har gennemført. :)

For helt ærligt, 'come on', jeg boede knap 2 år i Holstebro langt væk fra familien hvor den eneste form for kommunikation var en PISSE dyr mobil (dengang var der ikke billige abbonnementer), en mønttelefon på gangen og hvor min computer ikke havde adgang til internet. Så jeg har jo ligesom klaret det før.

24 timer?
Piece of cake...

Eller....

Vil I kunne klare 24 timer? Udfordring sendt! :)

3 kommentarer:

 1. Har du fået feber... det kan man da ikke.. ha ha.. Jeg har faktisk nogle dage hvor jeg er helt zombie, hvor min pc slet ikke bliver tændt og hvor jeg stort set kun stener tv.. så tror godt jeg kunne, men mit facebook ville jeg ha svært ved.. er dybt afhængig. det er sku underligt. Ja og jeg ville aldrig kunne tage nogen steder uden min mobil.. Den giver mig tryghed i forhold til mig angst, så kan sagtens forstå at det må ha været skræmmende uden mobil.. Ved sku ikke hvordan jeg ville reagere.. spændende indlæg... Hvad med manden, tror du ha kunne klare det? :D

  SvarSlet
 2. HA HA. Nej, ingen feber... ;)

  Jeg tror faktisk han vil klare det pænt meget bedre end mig...
  Da vi var i sommerhus sidst, var det mig der liiige skulle låne hans plade så jeg kunne kigge forbi facebook. Eller liiige slå et eller andet op på Google, som vi kom til at undre os over... Han havde ikke et egentligt behov for det...

  Så hvor utroligt det end lyder, så tror jeg han ville vinde, hvis vi skulle konkurrere om hvem der kunne være analog længst...

  Meen, jeg har også altid, og vil altid være, en gadget-freak. ;D

  SvarSlet